НОВИНИ

В разгара на лятото - как да шофираме безопасно?

Софи Цветкова
от Софи Цветкова
08:34, 02.08.2022
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

В разгара на активния летен сезон движението става все по-натоварено. Само до обяд във вчерашния ден бяха регистрирани 13 катастрофи по пътя за морето по АМ "Тракия".

В ефира на "Денят започва" автоекспертът Румен Дунев препоръча, преди да тръгнат на път, водачите да подготвят своите автомобили. При зареждане на гориво, нека те да проверят антифриза на своя автомобил, нивото на маслото в двигателя, да сипят течност за чистачките, за да имат по-добра видимост. Нека хората, които ще пътуват, да сядат отпочинали зад волана.

Що се отнася до инцидентите при движение по магистрала, те се дължат на високата скорост, недостатъчна дистанция между автомобилите и повишения трафик на пътя. Освен това разсейващите вниманието на водача фактори са също от голямо значение. Концентрацията е изключително важна, подчерта Дунев.

Когато се движат по магистрала водачите трябва да имат видимост напред. В случай, че се е образувала колона от автомобили, трябва да намалят скоростта и да подадат авариен сигнал, за да бъдат предупредени за това идващите отзад автомобили.

Дунев подчерта, че контролът е нещо много важно. Липсата на контрол е предпоставка да не се спазват правилата за движение по пътищата.

Гледайте още теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Боряна Димитрова: Създаването често на служебни кабинети дава възможност на президента все повече да влияе в политиката
Боряна Димитрова: Създаването често на служебни кабинети дава възможност на президента все повече да влияе в политиката
Аарън Рамзи се присъедини към Ница
Аарън Рамзи се присъедини към Ница