НОВИНИ

В Русия смятат за невинна фигуристката Камила Валиева

русия смятат невинна фигуристката камила валиева
bnt avatar logo
от БНТ
22:10, 15.02.2022
Чете се за: 02:37 мин.
Кънки
Слушай новината

Как гледат в Русия на скандала с фигуристката Камила Валиева? Екип на БНТ в Пекин се срещна с кореспондента на руския канал "Матч ТВ" - Дмитрий Занин.

По време на Зимните олимпийски игри в китайската столица стана ясно че руската фигуристка е дала положителна допинг проба в края на миналата година, но Спортният арбитражен съд (КАС) допусна 15-годишната Валиева до индивидуалната надпревара на олимпийския турнир.

Според Занин всеобщото мнение в Русия е, че 15-годишната фигуристка е невинна.

"Безспорно това е главното състезание на Олимпийските игри и си мисля, че нито един друг старт или друга дисциплина не може да се мери с това като очакване. Разбира се, случилото се с Камила Валиева допринася много за това, защото сега погледите са вперени в нея. Въобще това се превърна в главното събитие на Игрите - кратката програма и нейната поява отново на леда. Как ще се представи след случилото се, какви скокове ще предложи, как ще ги изпълни и всички, което може да се случи след това. Интересно е как ѝ се е отразило напрежението. Най-важното сега е и ние да я подкрепяме, защото представете си колко тежко е било на това 15-годишно момиче", сподели Занин.

"Всеки човек в Русия я чувства близка, симпатизира ѝ и я подкрепя. Всеки ще преживява това състезание. Но на леда ще имаме не само Валиева, а общо три момичета - Анна Шчербакова и Александра Трусова. Всяка една от тях е способна да спечели златото в Пекин, така че ще ги подкрепяме. Заради това, на което бе подложена Камила мисля, че светът ще симпатизира най-много на нея. Има и недоброжелатели, които я обвиняват, че е допингирана и я съдят. Но тя няма вина. Надявам се да има силите и психиката да се пребори. Тя е най-талантливата ни фигуристка в историята и се надявам да се представи блестящо", заяви Дмитрий Занин пред камерата на БНТ.

Автор: Стефан Георгиев, специален пратеник на БНТ в Пекин.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предимно облачно време ни очаква в сряда
Предимно облачно време ни очаква в сряда
Ранно свидетелство за култа към египетските божества по българските земи
Ранно свидетелство за култа към египетските божества по българските земи