НОВИНИ

В село Царев брод са недоволни от системно прекъсване на тока

bnt avatar logo
от БНТ
17:35, 21.12.2021
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

Жителите на шуменското село Царев брод се оплакват от системно прекъсване на тока. Всеки ден за по няколко минути или за часове електричеството спира. Вече има и повредени електроуреди, но процедурата за доказване на вина на електроснабдителното дружество е тежка и продължителна. Хората не искат да се занимават с това, просто искат енергото да им реши проблема.

От два месеца живеят като в дискотека – светва и угасна. Освен това гърмят крушки и електроуреди без хората да имат вина. Повечето от жителите на Царев брод са с локални парни системи, които не работят без електричество.

Минута по минута търпението на хората се изчерпва. Освен, че създава проблеми в бита, спирането на тока влияе негативно и на местния бизнес.

Без ток в училището няма парно. Учебните занятия обаче продължават, защото очакват всеки момент токът да дойде. След едно спиране на тока не работят и охранителните камери.

"Направи ми впечатление, че учениците броят броя на спиранията без някой да им го поставил като задача. Вчера бяха шест спирания. Някои бяха кратки по няколко минути, но вчера другият случай беше в продължение на часове", каза Тихомир Трифонов, директор на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ - с. Царев брод.

Кметът на селото Стефан Живков припомни, че подобни проблеми са имали и преди 8 години. Той не знае каква е причината за сегашното прекъсване на тока. Предлага обаче кметовете да имат пряк път за комуникация с доставчика на ток, а не през колцентър.

"Дори и да звънна на тукашните техници. Те пак казват - звънни във Варна, за да регистрират сигнала, понеже ни следят с GPS какво прави колата в Царев брод или във Велино. Без да им кажат от кол центъра във Варна, че има авария, те не могат да тръгнат", каза Стефан Живков, кмет на с. Царев брод.

Автор: Здравка Русева, Борис Колев

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нестандартна коледна елха радва децата в Гимназията по облекло в Русе
Нестандартна коледна елха радва децата в Гимназията по облекло в Русе
Стойка Кръстева получи приза "Спортист №1" на боксов клуб Локомотив София
Стойка Кръстева получи приза "Спортист №1" на боксов клуб Локомотив София