НОВИНИ

Връщат в ареста обвиняемия за схемата с АМ "Хемус", той иска среща с Рашков и Гешев

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
12:15, 21.12.2021
Чете се за: 03:12 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Футболният съдия Борислав Колев, обвинен за аферата "Хемус", иска среща с вътрешния министър Бойко Рашков и главния прокурор Иван Гешев. Това заяви неговият брат, след като Софийският Апелативен съд отмени домашния арест на Колев и му наложи най-тежката мярка - задържане под стража. Причината - има опасност той да се укрие или да въздейства върху разследването.

Съдът определи аферата "Хемус" като добре обмислена схема за финансови операции с престъпна цел.

Заподозреният за схемата с АМ "Хемус" припадна, докато чака мярката си в съда (ВИДЕО)

Днес Колев не се яви в съдебната зала заради здравословни проблеми. Миналата седмица той не успя да чуе определението на съда, тъй като припадна в залата, а след това беше изнесен на носилка и откаран за лечение в Център за психично здраве.

Заподозреният за източването на милиони за АМ "Хемус" не е основното лице в схемата

След края на заседанието братът на обвиняемия поиска да изпрати през медиите послание до вътрешния министър и главния прокурор. Колев е заявил, че иска среща, защото разполага с важна информация за разследването.

"Със сигурност брат ми има информация, която е от изключително значение за разследването. Смятам, че никой не си мисли, че брат ми е крайният получател на 53 милиона лева. След като става дума за такива суми, дайте си сметка за хората и интересите, които са замесени", коментира Иво Колев, брат на обвиняемия Борислав Колев.

Напрежение между прокуратурата и МВР: Кой пречи на разследването за изчезналите милиони от АМ "Хемус"

Междувременно от Софийската градска прокуратура отговориха на искането, отправено от обвиняемия, който настоя за провеждането на разпит в присъствието на главния прокурор. От пресцентъра на СГП съобщават, че наблюдаващите прокурори при СГП незабавно са издали разрешение по чл. 198 от НПК, с което се позволява и присъствието на главния прокурор.

Наблюдаващите прокурори лично ще проведат разпита на обвиняемия при спазване на всички законови изисквания в сградата на СГП. Главният прокурор на Република България устно е уведомил наблюдаващите прокурори, че има готовност да присъства при провеждането на разпита. За същото вече е информиран и защитник на обвиняемото лице.

Софийска градска прокуратура е разпоредила на Главна дирекция "Охрана" привеждането на обвиняемия в сградата на прокуратурата за провеждане на действия по разследването с негово участие.

Подробности вижте във видеото

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БНТ Пловдив стана на 50
БНТ Пловдив стана на 50
Предлагат компенсации за над 1,5 млрд. лв. за високите цени на тока
Предлагат компенсации за над 1,5 млрд. лв. за високите цени на тока