НОВИНИ

Заподозреният за схемата с АМ "Хемус" припадна, докато чака мярката си в съда (ВИДЕО)

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
12:28, 16.12.2021
5617
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Апелативният съд гледа мярката на обвинения за източването на АМ "Хемус". Известният съдия по минифутбол Борислав Колев е обвинен в пране на пари за над 53 млн. лева, източени при строителството на аутобана.

Заподозреният за източването на милиони за АМ "Хемус" не е основното лице в схемата

Борислав Колев припадна в съдебната зала, по времето, в което състав на Апелативен съд - София четеше определение за налагане на мярка за неотклонение. Впоследствие, след първоначален преглед и препоръка на дежурен лекар, беше извикана линейка.

Колев беше изнесен на носилка от сградата на Съдебната палата в София.

Докато няма мнение от медицинско лице за състоянието на обвиняемия и в негово отсъствие, съдът не може да продължи заседанието и да определи мярка за неотклонение на лицето. По закон това може да стане в негово отсъствие само при изрично заявено съгласие от обвиняемия и защитата му.

Това наложи Апелативният съд да прекрати заседанието.

Днес Колев поиска по-лека мярка, заради влошено здравословно състояние на съпругата му.

В съдебната зала от държавното обвинение заявиха, че има достатъчно доказателства за пране на пари чрез кухи фирми и подставени лица. Също така НАП е знаела за теглените пари на каса, но по неизвестни причини от институцията са бездействали. Според прокуратурата едно от подставените лица в схемата Колев е намерил пред хемодиализата в Монтана.

В съдебната зала адвокатът на футболния съдия заяви, че разследването е прибързано и е било удобно Борислав Колев да бъде посочен като главно действащо лице, но той не е бил двигателят на схемата. Защитата заяви, че Колев не отказал да съдейства на разследващите.

Напрежение между прокуратурата и МВР: Кой пречи на разследването за изчезналите милиони от АМ "Хемус"

Делото до момента е белязано от скандали и високо напрежение между МВР и държавното обвинение заради оказан натиск от служители на ГДБОП върху наблюдаващите прокурори.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отрицателни сутрешни температури през почивните дни
Отрицателни сутрешни температури през почивните дни
Стойка Кръстева: Няма решение боксът да бъде изваден от Игрите
Стойка Кръстева: Няма решение боксът да бъде изваден от Игрите