НОВИНИ

52 населени места в Смолянска област продължават да нямат ток

bnt avatar logo
от БНТ
12:20, 16.12.2021
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

52 населени места в Смолянска област все още са без електричество. Най- пострадалото село - Триград, продължава да е откъснато от света, заради падналата подпорна стена.

Аварийните екипи не са спирали работата по възстановяването на тока в областта. За селата Рибница и Фатово, където има счупени стълбове, от EVN предвиждат захранване с мобилни генератори.

Очаква се електрозахранването в Смолянска област да бъде възстановено днес

Без вода все още са селата Триград, Ягодина и Кестен, поради скъсани водопроводи. Продължават дейностите по възстановяването им.

И днес се работи за подновяване на достъпа до Триград, където ситуацията остава много тежка. Хората споделят, че техника помага в разчистването на пътя и не може да се включи в отстраняването на щетите по къщите. А там има сериозни поражения.

"Моята къща е на първа линия на реката и това не се случва за първи път. Преди години направиха една подпорна стена, която е точно срещу нашата къща. Проблемното място, откъдето идва самата вода - там няма никакво укрепление, никаква подпорна стена. Трябва да получим справедливост и ние ощетените да получим някаква помощ от държавата", настоява Мариела Белчева, потърпевш жител.

Репортер: Нели Ангелова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стойка Кръстева: Няма решение боксът да бъде изваден от Игрите
Стойка Кръстева: Няма решение боксът да бъде изваден от Игрите
Нова авиационна техника за обучение на млади пилоти
Нова авиационна техника за обучение на млади пилоти