НОВИНИ

До края на деня вятърът ще отслабне

bnt avatar logo
от БНТ
12:42, 21.12.2021
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

С ветровито и студено за сезона време започва астрономическата зима.

Ще продължи да духа умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина все още временно силен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 0° и 5°. Облачността ще е променлива, а на отделни места в североизточните и планинските райони ще превалява слаб сняг.

През нощта вятърът ще стихне, облачността навсякъде ще намалее и сутринта ще бъде много студено, с минимални температури от минус 10° до минус 5°, в София - около минус 8°, на морския бряг от минус 4° до минус 1°. През деня ще преобладава слънчево време, с максимални температури между минус 2° и 3°, в София - около минус 1°.

Променлива ще е облачността по Черноморието, но ще се задържи без валежи. Вятърът ще е слаб от запад, а вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. По-значителна облачност ще има над Стара планина, но валежи не се очакват. Вятърът и там ще отслабне и утре ще бъде умерен, все така от северозапад. Максималните температури в курортите ще са от минус 7 градуса на Алеко до минус 4 в Боровец и Пампорово.

Слънчево ще е в западните и на места в централните части на Европа. На много места на Пиренейския полуостров, на Британските острови и в Източна Европа ще има валежи от дъжд и сняг. На Балканския полуостров облачността ще е променлива, като в западните райони ще има повече слънчеви часове. Остава по-студено от обичайното за сезона.

У нас през следващите дни ще бъде слънчево, в низините, котловините и около водните басейни – със сутрешни мъгли. Ще започне затопляне, което няма да засегне районите с по-трайни мъгли. Очакванията са в неделя да завали дъжд, в планините – сняг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лекар и играч на Лудогорец са пострадали от бомбички на мача с ЦСКА
Лекар и играч на Лудогорец са пострадали от бомбички на мача с ЦСКА
БНТ Пловдив стана на 50
БНТ Пловдив стана на 50