НОВИНИ

В Северна България продължава да вали сняг, в Югоизточна и по Черноморието - дъжд

bnt avatar logo
от БНТ
12:54, 08.12.2020
Чете се за: 01:09 мин.
У нас

Оправдаха се прогнозите за проливни валежи от дъжд, снеговалежи, силен вятър. Снежна покривка се образува навсякъде в западните и централни части от Северна Българя, както и на много места в североизточните райони.

До момента най-дебела е снежната покривка в Русе - 23 см, където продължава да вали. Във Видин - 15 см, в Разград -10 см. Проливни валежи от дъжд имаше в югозападните и южните райони от страната - Кърджали и Благоевград - около 30 л/кв.м. Най-ветровито беше на морския бряг с пориви около 70 км/ч.

Валежите в Югозападна България вече спряха. Но през по-голямата част от деня в Северна България ще продължи да вали сняг и снежната покривка там ще се увеличава.

В Югоизточна България и по Черноморието ще вали дъжд, но до вечерта навсякъде валежите временно ще спрат. Ще бъде облачно, като само на места в Южна България ще има временни разкъсвания на облачността. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от север-северозапад.

Максималните температури ще са между 5° и 10°, по-ниски в Дунавската равнина - между 2 и 4 градуса, в София - 5°.

През нощта, след временното разкъсване на облачността, от запад бързо ще се заоблачи. Ще духа до умерен североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°, в столицата - около 0 градуса, а максималните - от 6° до 11°, в западната половина от Дунавската равнина - между 1° и 3°.

Утре още от сутринта от югозапад ще започнат нови валежи от дъжд, които до вечерта отново ще обхванат по-голямата част от страната. В Северозападна България ще превалява мокър сняг. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток.

В планините ще е предимно облачно и мъгливо. Ще започнат валежи от дъжд, като над 1500 метра дъждът ще премине в сняг. Максималните температури по най-високите върхове ще са от минус 5 до минус 2 градуса.

В курортите - от 0 градуса на Алеко, около 3° в Боровец и Пампорово и до 7° в Банско. Ще духа силен южен вятър.

През следващите дни до края на тази и в началото на следващата седмица ще бъде по-топло от обичайното, особено в Източна България. Облачността ще е по-често значителна. Ще има и валежи, предимно от дъжд, на повече места и повече по количество - в четвъртък, събота и понеделник. По-малка е вероятността за валежи в петък, когато и вятър временно ще отслабне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
32-ма студенти получиха по 1000 лв. стипендия по инициативата "Подкрепи една мечта“
32-ма студенти получиха по 1000 лв. стипендия по инициативата "Подкрепи една мечта“
Кличко дал съвети на Джошуа как да победи Пулев
Кличко дал съвети на Джошуа как да победи Пулев