НОВИНИ

В сградите на МОН отпада зеленият сертификат от утре

европейските зелени сертификати ваксинация валидни 270 дни
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:29, 28.02.2022
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

От 1 март отпада изискването за представяне на „зелен сертификат“ при влизане в сградите на Министерството на образованието и науката.

Просветният министър акад. Николай Денков е отменил своята заповед, според която от 24 януари достъпът за служители и външни лица беше възможен само срещу валиден документ за ваксиниране, преболедуване, наличие на антитела или отрицателен резултат от лабораторно изследване. От това правило бяха изключени децата и гражданите, които идваха само до приемната на министерството, за да подават документи.

Разхлабват антиковид мерките у нас

Облекчаването на противоепидемичните мерки сградите на образователното ведомство е продиктувано от подобряването на епидемичната ситуацията в страната, уточняват от министерството. Анализите на здравните власти от последните седмици показват намаляване както на общата заболяемост, така и на броя на настанените в болница и в интензивни отделения.

В Министерството на образованието и науката продължават да се спазват останалите противоепидемични мерки. В сградите няма да бъдат допускани служители и лица, които проявяват симптоми като повишена температура, кашлица, задух и др. И занапред ще се извършва редовно проветряване и дезинфекция на помещенията. В общите части служителите трябва да носят защитна маска и да спазват физическа дистанция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Украински дипломат: Путин се опитва да пречупи с оръжие украинците, но това няма да се случи
Украински дипломат: Путин се опитва да пречупи с оръжие украинците, но това няма да се случи
Стотици граждани носят дарения в БЧК за нуждаещите се в Украйна (СНИМКИ)
Стотици граждани носят дарения в БЧК за нуждаещите се в Украйна (СНИМКИ)