НОВИНИ

В Сливенско обстановката е тежка, но няма бедстващи хора

Котленският проход остава затворен, два тира са закъсали след село Мокрен

bnt avatar logo
от БНТ
12:06, 26.11.2023 (обновена)
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Котленският проход остава затворен. Два тира са закъсали след село Мокрен. В момента се прави организация за изтеглянето им, каза директорът на Областното пътно управление инж. Митко Иванов. За разчистването на пътя от паднали дървета ще се търси помощта на пожарникарите. След разчистването през прохода ще бъдат пуснати само леки автомобили. За разчистването на пътя от паднали дървета ще се търси помощта на пожарникарите.

В Сливен заради обилния снеговалеж има много паднали дървета, счупени прозорци и откъснати ламарини. През нощта и в ранните сутрешни часове вятърът достигна до 125 километра в час и остави без ток много селища в общината, но бедстващи хора няма, увериха от общинския кризисен център. Няма и пострадали. Работата по овладяване на ситуацията продължава.

Временно е ограничено движението на пътя "Петолъчката" - Котел, Котел - Омуртаг и Твърдица - Елена, съобщиха от ОДМВР Сливен. Пътят Сливен - Бяла остава отворен за движение при зимни условия.

Екипи на РУ - Котел са оказали съдействие на товарен автомобил и бус с работници, закъсали около 7.00 часа тази сутрин на пътя малко преди село Тича. Няма пострадали.

Екипи на РСПБЗН - Сливен цяла нощ са отстранявали паднали дървета върху улици в Сливен, главни и второстепенни пътища в Сливен, Шивачево, Нова Загора и Котел. Екипи на пожарната се включват в разчистването на пътя Сливен - Ичера и "Петолъчка" - Котел.

Заради паднали дървета от силния вятър са нанесени щети на два автомобила. Няма пострадали. В част от кварталите на Сливен няма ток и вода.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николай Денков: В над 1000 населени места няма ток
Николай Денков: В над 1000 населени места няма ток
Тежка е обстановката в област Добрич, затвориха пътищата за камиони над 12 тона
Тежка е обстановката в област Добрич, затвориха пътищата за камиони над 12 тона