НОВИНИ

В Турция от понеделник: глоби от 900 лири за хора без маски

турция понеделник глоби 900 лири хора без маски
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
22:14, 21.06.2020
Чете се за: 00:32 мин.
По света

Турските власти обявиха, че от понеделник в страната ще се налага глоба от 900 лири (около 300 лева) за граждани без предпазни маски в окръзите, в които е въведено задължителното им носене като мярка за предпазване от коронавирус, предаде БНР.

В момента в страната поставянето им на обществени места, в магазини, кафенета и ресторанти е задължително в 48 окръга и в големите градове Истанбул, Анкара, Измир, Бурса и важи както за местните жители, така и за чужденците. В морските курорти носенето на маски не е задължително, както и в пограничния град Одрин.

Междувременно турски учен от специализирания Научен съвет за борба срещу коронавируса - проф. Левент Акън, посочи, че турското общество се отнася с безразличие към опасността от Covid-19.

"В обществото се наблюдава умора от коронавируса, което пък създава атмосфера на безразличие и нехайство към опасностите. Определено турското общество изгуби контрола върху предпазните мерки срещу разпространението на коронавируса", каза професор Акън пред телевизионния канал Хабертюрк.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Управляващата коалиция печели парламентарните избори в Сърбия
Управляващата коалиция печели парламентарните избори в Сърбия
"Лудогорец" - шампион за девета поредна година
"Лудогорец" - шампион за девета поредна година