НОВИНИ

Валентич: Искам да изместим ЦСКА от второто място

валентич искам изместим цска второто
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:35, 20.03.2022
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши-треньорът на Ботев (Пловдив) - Азрудин Валентич, очаквано бе доволен от победата на тима му с 2:0 над ЦСКА в двубой от 24-ия кръг на Първа лига.

Специалистът заяви, че е горд и доволен от играта на възпитаниците си в днешния мач.

"Щастлив съм от победата. Горд съм от своите футболисти и от начина, по който играят. Те дават всичко за клуба и за привържениците – това е нещото, което се опитвам да изградя, откакто пристигнах в Ботев преди 14 месеца. Смятам, че през първото полувреме играхме страхотен футбол – така, както аз искам да играем. Много бързо успяхме да направим прехода в двете фази на играта и отбелязахме две попадения. През втората част предимно се бранихме и се борихме за всяка една топка и за всеки метър от игрището. Доволен съм от показаното днес", започна Валентич.

Наставникът разкри, че разковничето за успеха над "червените" е добрият анализ на ЦСКА, който в лагера на "жълто-черните" са направили преди срещата. Босненецът категорично заяви, че иска Ботев да измести "армейците" от второто място в края на първенството. Разликата между двата тима е вече 6 точки.

"Подготвихме се много добре в анализа на съперника и знаехме как максимално да затрудним ЦСКА. Днес подходихме доста по-директно и видяхме как те губеха средата на игрището. Това е начинът, по който ги надиграхме. Между първата и четвъртата позиция сме и от доста време сме на третото място. Искам да се доближим до ЦСКА и накрая на сезона да сме на второто място. Аз ще дам всичко от себе си това да се случи", завърши Азрудин Валентич.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петър Куленски, ПП: МВР е разполагало с нужната оперативна информация, за да извърши арестите
Петър Куленски, ПП: МВР е разполагало с нужната оперативна информация, за да извърши арестите
Ботев (Пловдив) не пощади ЦСКА в Коматево и задълбочи "червената" криза
Ботев (Пловдив) не пощади ЦСКА в Коматево и задълбочи "червената" криза