НОВИНИ

Валентич за идването в Ботев (Пд): Аз съм балканец, не беше трудно

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
16:09, 08.01.2021
Чете се за: 01:03 мин.
Футбол
валентич идването ботев съм балканец беше трудно

Новият старши треньор на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич и помощника му и Кристиан Тиритиело бяха представени днес официално пред медиите.

"Аз съм семеен човек Имам двама синове на 14 и 17 години. Може да ме наричате Вали. Идвам от Швеция, но съм роден в Югославия. Босненец съм. Живея в Швеция от 2002 година. Прекарах 18 години в тази страна. През миналата година се преместих в Дания. Започнах кариерата си като треньор в Швеция.

Много хора биха се изненадали на преместването ми в Ботев. Аз съм балканец, за мен решението не беше трудно. На мен ми е позната балканската енергия и любовта към футбола. Всички знаят какво се случва в Ботев, но и всички знаят какво е Ботев. Това в е най-старият футболен клуб в България. Ако погледнем таблицата с класирането, ще кажем, че нашата основна цел е да печелим точки. Ще бъда честен - дошъл съм, за да мога заедно с футболистите да придвижим Ботев към челото на класирането", заяви Азрудин Валентич.

Той добави, че като специалист обича да работи с млади футболисти. Новият наставник на "канарчетата" бе категоричен, че ще играят тези, които покажат качества и енергия да печелят мачове. Азрудин Валентич коментира и казуса с тежката контузия на Тодор Неделев.
"Много добре знаем, че Тодор Неделев е голямата звезда на отбора. Неприятно е, че е тежко контузен, надявам се да се възстанови пълноценно. Все пак добре е, че това стана в началото на подтотовката, а не непосредствено преди старта на новия сезон. Така ще можем да вземем мерки около сглобяването на състава без него. Ще се опитаме да се справим по най-добрия начин", допълни още Валентич.

"Аз ще работя като аналитик. Работил съм с Вали в Дания и Швеция", заяви Кристиан Тиритиело.

Азрудин Валентич не възнамерява да води Ботев на лагер в чужбина, а отборът да води подготовката си на базата в Коматево, където условията за тренировки и възстановяване са на високо ниво.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Въвеждат задължителен тест за COVID-19 при влизане в Англия и Шотландия
Въвеждат задължителен тест за COVID-19 при влизане в Англия и Шотландия
Валдас Дамбраускас: Ще помогна на Лудогорец да спечели мечтаната 10-а титла (ВИДЕО)
Валдас Дамбраускас: Ще помогна на Лудогорец да спечели мечтаната 10-а титла (ВИДЕО)