НОВИНИ

Валентин Генчев завърши пети на Световното по вдигане на тежести

вдигане на тежести щанги
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:47, 10.12.2021
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Валентин Генчев завърши на пето място в двубоя на продължаващото в Ташкент Световно първенство по вдигане на тежести за мъже и жени.

В кат. 67 кг българинът стартира с два успеха на 132 кг и 135 кг, като единствено не вдигна 137 кг, което му отреди десето място в изхвърлянето. След почивката Валентин Генчев изтласка 168 кг, след това нямаше проблеми и на 173 кг, а на 176 кг опитът му спорно не бе признат от реферите, което го нареди пети в движението.

По този начин с двубой от 308 кг Генчев се класира пети в общото класиране, на 4 кг от медалите. Шампион с 324 кг е Достон Йокубов от Узбекистан, а никой от група А днес не завърши с шест успешни опита.

Валентин Генчев бе третият ни представител в Ташкент, преди него Ангел Русев стана световен шампион в изтласкването и бронзов медалист в двубоя на кг. 55 кг, а травма спря от участие европейската шампионка Надежда Мей-Нгуен при най-леките дами. И тримата се завръщат от Ташкент в София утре, събота, с полет през Истанбул, който се очаква на Терминал 2 в 9.20 часа.

Утре в узбекистанската столица България няма представител, а в неделя в кат. 81 кг ще вдига европейският вицешампион за мъже от Москва тази година Карлос Насар.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДБ вече е подписала коалиционното споразумение
ДБ вече е подписала коалиционното споразумение
С пълно единодушие БСП одобри предложението Корнелия Нинова да е вицепремиер
С пълно единодушие БСП одобри предложението Корнелия Нинова да е вицепремиер