НОВИНИ

Валентин Илиев: Равенството е закономерно

Като селекция не сме правили кой знае каква, каза треньорът на ЦСКА 1948.

Валентин Илиев
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
22:45, 19.07.2024
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Наставникът на ЦСКА 1948 Валентин Илиев сподели, че нулевото равенство срещу Черно море в първия кръг от новия сезон в Първа лига е „закономерен резултат“. Той отчете и изключително тежките метеорологични условия, при която се игра срещата на стадион „Тича“ във Варна.

„На база на това, което показаха и двата отбора в тежките метеорологични условия, няма причина да не съм доволен. Естествено, че винаги сме били максималисти и сме търсили победата във всеки един двубой, но мисля, че днес равенството е закономерно. Не знам какво е казал Илиан Илиев, но аз като бивш футболист, играл в такива жеги, мога да потвърдя, че не е лесно дори да се стои на терена, камо ли да се тича 90 минути“, коментира Илиев.

„Може би по тази причина в определени моменти динамиката на мача не беше толкова висока. След това вече като позахладня малко и имаше възможност да се подобри динамиката, но там вече усилията и на двата отбора бяха понамалели. Нас ни напуснаха доста ключови футболисти и за съжаление днес не можехме да ползваме други двама – Неделко Пишчевич и Реян Даскалов. Надявам се за следващия мач в Европа те да са окей.

Като селекция не сме правили кой знае каква. Взели сме двама човека – Касиано Бузон и Марио Илиевски. Силно се надявам те да бъдат готови за следващия мач. Дори до последно и днес се надявах те да бъдат налични или поне единият, но не се получи. Мисля, че момчетата, които играха на техните позиции, се справиха добре. Като цяло отборът игра добре в защита“, добави Илиев.

За съперника на ЦСКА 1948 в Лигата на конференциите - Будучност (Черна гора) Валентин Илиев сподели:

„За мен няма непреодолими съперници, въпросът е какво ще бъде нашето поведение на терена, как ще подходим. Не сме в ситуацията да подценяваме когото и да било, така че трябва да се подготвим. Естествено, първо да се възстановим след този мач и да се подготвим по най-добрия начин – физически и психически за мача“, каза треньорът на столичани.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илиан Илиев: Не е нормално да се играе при тези условия
Илиан Илиев: Не е нормално да се играе при тези условия