НОВИНИ

Валентин Тончев: Целта на Пеевски е да унищожи ДПС

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
07:56, 10.09.2024
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Целта на Делян Пеевски е да унищожи ДПС, да открадне марката ДПС, за да се яви с нея на избори и да я трансформира в еднолично търговско дружество. Това заяви в "Денят започва" Валентин Тончев - независим депутат, ДПС.

"Вчера преди всичко се случи най-логичното нещо. Ние изпълнихме волята на близо 400 000 избиратели на Движението за права и свободи и подадохме заявление за самостоятелно участие на изборите на 27 октомври. Важно е да се отбележи, че ние от самото начало заявявахме, че целта на лицето Пеевски е да унищожи ДПС, да не допусне волята на членовете на ДПС да бъде изразена и да открадне марката ДПС, за да се яви с нея на избори, за да я трансформира в еднолично търговско дружество. Това беше целта и ще направим всичко възможно да я предотвратим", каза Валентин Тончев.

Според думите му ЦИК е подложен на мутренски натиск от Пеевски още от деня на регистрацията за участие в изборите - 2 септември.

"Какво значи неподготвени сме юридически? Ние видяхме как ЦИК реагира на 2 септември, след груб натиск и мутренски подход от Пеевски, ЦИК не можа де излезе с решение на посочения казус. В хронограмата на ЦИК ясно е записано, че заявления за участие в изборите се приемат на 2 септември от 9.30 ч. в ЦИК. Колко политически субекта имаше в 9.30 ч.? Имаше един, дойде на място и председателят на ДПС Джевдет Чакъров", подчерта Тончев.

Независимият депутат е категоричен, че "Делян Пеевски никога не е държал печата, никога не е бил оторизиран да държи банковите сметки на Движението за права и свободи. Въпросът, на който ЦИК трябва да отговори, е коя е банковата институция, която е позволила човек, санкциониран по Магнитски, да преоторизира други пълномощници."

"Партията се представлява от Джендет Чакъров, Пеевски няма подкрепа сред членовете и симпатизантите на ДПС", обобщи Тончев.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Контузия тормози Фабио Лима
Контузия тормози Фабио Лима
Без телефони в клас: Какво мислят родители, учители и ученици?
Без телефони в клас: Какво мислят родители, учители и ученици?