НОВИНИ

Валери Симеонов: Машинният вот ще се провали

bnt avatar logo
от БНТ
19:35, 29.09.2020
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Няма как да има машинно гласуване на предстоящите избори, категоричен е заместник-председателят на НС и лидер на НФСБ Валери Симеонов, който гласува в студиото на "Още от деня". Той разкритикува наложеното от президента Радев вето на Изборния кодекс, който се мотивира с нуждата от предотвратяване на манипулации. Симеонов се аргументира с факти от преброяването на гласовете в миналия вот: тогава е нямало манипулации на ниво ЦИК, а другите нарушения са били незначителни, без да оказват влияние на резултатите на отделните партии.

Валери Симеонов осъди антиправителствените протести като масови прояви на хулиганство и вандализъм. Оценката му за тях е: "Това не е протест, а хулигански прояви и неистово желание за власт". В допълнение той изтъкна, че ДПС черпи дивиденти от протестите и рязко се разграничи от модела за експертно правителство, което тази партия предлага, както и от идеята на Каракачанов за подобен кабинет.

Лидерът на НФСБ не одобрява действията на Христо Иванов, защото били с политическа цел, а не в полза на държавата. Все пак Симеонов призна, че те са довели до ревизия на съществуващата инфраструктура в местността Росенец, която трябва да се извърши под контрола на институциите.

Какво още каза Валери Симеонов вижте във видеото.

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Любомир Дацов: Бюджетът е в добро здраве
Любомир Дацов: Бюджетът е в добро здраве
Ясен е жребият за "Голд Къп" 2021
Ясен е жребият за "Голд Къп" 2021