НОВИНИ

ДПС призова да се намери изход от политическата криза, докато не е късно

Александър Марков
от Александър Марков
18:30, 29.09.2020
Чете се за: 01:01 мин.
У нас

Движението за права и свободи призова за диалог с цел намиране на изход от политическата криза, докато не е станало твърде късно. Лидерът на партията изрази задоволство, че са спечелили на първи тур в 7 от общо 24 места на провелите се преди два дни частични местни избори.

Мустафа Карадайъ осъди действията на протестиращите, които преди няколко дни замеряха с яйца фасадата на сградата, където е централата на партията. Политическата криза може да бъде разрешена само чрез диалог, убeден е лидерът на ДПС. "Спешни и решителни действия с цялата отговорност на политици и държавници. Докато не е станало късно", допълни той.

Карадайъ припомни, че партията вече е дала своето предложение в началото на новия политически сезон - оставка на кабинета и президента и съставяне на експертно правителство в рамките на този Парламент. "Призивът ни за диалог за търсене на изход от политическата криза, не го чуха от различните страни на барикадата", обяви той.

От ДПС заявиха също така, че в 24 населени места, в които са проведени частични местни избори, партията е спечелила в 7. Според Карадайъ, ако ДПС ползва терминологията на други политически сили, съвсем категорично може да кажем, че ДПС е "разгромило, разбило ГЕРБ и БСП, и всички останали в 7 от изборите".

Лидерът на ДПС коментира изява на премиера с джипа в деня за размисъл, посочвайки: "Видяхме в деня за размисъл председателят на ГЕРБ, който в същото време е и премиер, с държавния ресурс да е част от колективното мислене явно".

ДПС осъди остро акцията на протестиращите пред централата на партията, като посочи, че "организаторите на протеста, които довчера бяха клакьори и клиентела на ГЕРБ, днес се сетиха и направиха голямо откритие - протест срещу властта пред централа на опозицията с поругаване на национални символи". С анти-ДПС кампании, според Карадайъ, нереализирани или кандидат-политици се опитват да акумулират електорална енергия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Промяна в програмата на Световната купа по биатлон
Промяна в програмата на Световната купа по биатлон
Театър 199 открива 55-ия си сезон с премиера и 4 нови отливки на "Стената на славата"
Театър 199 открива 55-ия си сезон с премиера и 4 нови отливки на "Стената на славата"