НОВИНИ

Валежи, гръмотевици и вероятност за градушки на празника днес

bnt avatar logo
от БНТ
12:42, 24.05.2022
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

В по-голямата част от страната и в следобедните часове ще се задържи слънчево, но в много райони ще има гръмотевични бури и валежи, по-значителни в Югозападна и Североизточна България. Има условия и за градушки. Ще духа слаб, в източните райони – умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 24° и 29°, по Черноморието – от 17° до 21°.

През нощта в Западна България облачността ще намалее, докато на отделни места в централните и източните райони от страната все още слабо ще превалява. Вятърът ще е слаб до умерен от югоизток. В Северозападна България – от североизток. Утре ще преобладава слънчево време, с по-значителна облачност в следобедните часове в западната половина от страната, но ще вали главно в планинските райони. Максималните температури ще са между 25° и 31°.

По-често слънчево ще се задържи и утре по Черноморието, в комбинация с умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 18° и 20°, температурата на морската вода е 15 - 19°, а вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините повече слънчеви часове ще има в часовете преди обяд. По-късно през деня и там ще има валежи, на места и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури в курортите ще са от 16° до 25°.

Слънчево и топло за сезона ще бъде на Балканите, с повече облаци в северната половина от полуострова, където на места ще превали и прегърми.

У нас през следващите дни затоплянето ще продължи. Ще преобладава слънчево време, но ще има и райони със следобедни валежи, на места интензивни и придружени от гръмотевици. В неделя предстои захлаждане.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма превишаване на нормите за замърсяване на въздуха след пожара край Пазарджик
Няма превишаване на нормите за замърсяване на въздуха след пожара край Пазарджик
Тази вечер по БНТ: "Аскеер" 2022 - Цветана Манева с награда за цялостен принос
Тази вечер по БНТ: "Аскеер" 2022 - Цветана Манева с награда за цялостен принос