НОВИНИ

Валежи и гръмотевични бури днес

bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 11.08.2022
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Валежи и гръмотевични бури днес. Максималните температури ще бъдат между 26 и 31 градуса, в София - около 25°.

Преди обяд валежите на повечето места временно ще спрат, а облачността ще се разкъса. Над Западна и Централна България около и след обяд отново ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици.

По-значителни ще са в Рило-Родопската област и западната част на Горнотракийската низина. Възможни са и градушки. В източните райони ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб в Източна България до умерен вятър от север-северозапад.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е умерен и ще се ориентира от север-северозапад. Максималните температури ще са 28 - 30°. Температурата на морската вода е 26 - 27°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

В планините облачността ще е значителна, след обяд - купесто-дъждовна. Ще има валежи от дъжд, на много места и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 13°.

В петък над източните райони ще бъде предимно слънчево, със слаб до умерен североизточен вятър. Над Западна и Централна България облачността ще е по-често значителна, около и след обяд купесто-дъждовна. На много места там ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици, възможни са и градушки. Максималните температури ще бъдат от 24 - 26° в западните райони до 32 - 33° в източните.

През почивните дни и в началото на следваща седмица въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Краткотрайни валежи и гръмотевици ще има в почти цялата страна, а на отделни места за кратко ще са интензивни. Температурите и в Източна България ще се понижат, а в Западна ще са без съществена промяна.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кризисният щаб на служебния кабинет ще представи плана за стабилизиране на "Булгаргаз"
Кризисният щаб на служебния кабинет ще представи плана за стабилизиране на "Булгаргаз"
Кирьос елиминира Медведев, Алкарас също отпадна в Монреал
Кирьос елиминира Медведев, Алкарас също отпадна в Монреал