НОВИНИ

Служебното правителство предлага по-висока минимална заплата догодина

bnt avatar logo
от БНТ
20:44, 10.08.2022
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

По-висока минимална заплата догодина ще предложи служебното правителство. Вицепремиерът и социален министър Лазар Лазаров съобщи, че ще бъде подготвен базов проект на бюджет за 2023 година.

Служебният кабинет предлага 770 лева минимална заплата догодина. Иска и увеличение на линията на бедност на 504 лева. Обсъжда се размерът на социалните помощи да бъде обвързан с линията на бедност. Така те ще се увеличат. Ще нарасне и месечната финансова подкрепа за хора с увреждания.

От следващата седмица започва изплащането на целевата помощ за отопление. През този сезон тя е увеличена със 100 лева и се очаква да я получат повече нуждаещи се. За момента не е ясно дали в хода на отоплителния сезон ще има възможност за ново увеличаване на помощта.

"След като прегледаме изпълнението на цялата програма и наличния ресурс при необходимост ще предприемем допълнителни стъпки. Ние буферен, свободен ресурс извън посочения в Закона за държавния бюджет в размер на 181 милиона лева нямаме", заяви Лазар Лазаров, служебен министър на труда и социалната политика.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Неочаквани трудности за ЦСКА на летището в Дъблин
Неочаквани трудности за ЦСКА на летището в Дъблин
Екстремно ниско остава нивото на река Дунав
Екстремно ниско остава нивото на река Дунав