НОВИНИ

Валежи и захлаждане през почивните дни

bnt avatar logo
от БНТ
06:01, 09.09.2022
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще е предимно слънчево с разкъсана висока облачност. След обяд над Северозападна България ще започне да се развива и купеста и купесто-дъждовна облачност и вечерта на места там ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в Североизточна България - умерен южен вятър. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 28° и 33°, на места в низините и малко по-високи, в София - около 28°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Вятърът сутринта ще е слаб, около и след обяд - умерен от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 24° и 27°. Температурата на морската вода е 24 - 25°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

В планините ще преобладава слънчево време с висока облачност. След обяд и вечерта главно над Западна Стара планина ще се развие купеста и купесто-дъждовна и на места там ще превали и прегърми. Ще духа умерен южен, по най-високите части временно силен запад-югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра - около 16°.

В събота от запад на изток ще превали и прегърми, на повече места и с по-интензивни явления - в Северна България. Температурите ще са почти без промяна, но към вечерта със силен вятър от северозапад ще започне да нахлува по-хладен въздух.

В неделя и понеделник ще има променлива, по-често значителна облачност. Отново ще има валежи, първия ден на малко места, главно в Южна България, през нощта срещу понеделник на повече места в цялата страна, в понеделник - главно в източните райони. Възможни са и гръмотевици. В неделя вятърът временно ще отслабне, в понеделник отново ще се усили. Започналото понижение на температурите ще продължи.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Великобритания отдава почит след смъртта на кралица Елизабет Втора
Великобритания отдава почит след смъртта на кралица Елизабет Втора
Уест Хем обърна ФКСБ през второто полувреме
Уест Хем обърна ФКСБ през второто полувреме