НОВИНИ

Валежи и застудяване през новата седмица

bnt avatar logo
от БНТ
13:45, 07.01.2023
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Сравнително топло за периода ще се задържи и днес времето у нас с максимални температури между 8° и 13°, в София - около 9°. Ще остане и все така слънчево, с временни увеличения на облачността в източните райони от страната. Ще духа слаб западен вятър.

С температури около и малко под нулата ще бъде утре сутринта - минималните в повечето райони ще са в интервала от минус 4° до +1°, а максималните ще останат без съществена промяна - от 8° до 13°. Ще се задържи слънчево и почти тихо, в Източна България с до умерен югоизточен вятър.

По-често значителна ще се задържи облачността по Черноморието. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините ще преобладава слънчево време, в комбинация с до умерен вятър с посока от запад югозапад.

Температурите в курортите ще се задържат почти без промяна, спрямо днес - максималните ще са от 7 - 8° в Боровец и Пампорово до 11° в Банско, на Алеко - около градус над нулата.

Предимно слънчево ще бъде и в по-голямата част от Балканите. Само в крайните североизточни райони ще има по-съществени увеличения на облачността и на отделни места слабо ще превали дъжд и сняг.

У нас в понеделник облачността ще започне да се увеличава и през нощта срещу вторник в западните райони от страната ще завали дъжд. През следващите два дни ще бъде облачно и с валежи от дъжд, с голяма вероятност за значителни количества. Ще бъде и много ветровито, а температурите ще се понижат. Със застудяването във високите котловинни полета в Западна България, в Предбалкана и североизточните райони от страната дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг. През нощта срещу четвъртък валежите ще спрат, а вятърът чувствително ще отслабне.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Марица Пловдив победи категорично Университатя Крайова в контрола
Марица Пловдив победи категорично Университатя Крайова в контрола
Дидие Дешан остава начело на Франция до 2026 година
Дидие Дешан остава начело на Франция до 2026 година