НОВИНИ

Валежи на запад, горещо на изток

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:04, 10.08.2022
Чете се за: 02:35 мин.
Общество
Слушай новината

В следобедните часове в много райони от страната ще има валежи и гръмотевични бури. Възможни са и градушки. По-значителни количества се очакват в западната половина на Дунавската равнина, където температурите ще бъдат не повече от 26 - 27°. В останалата част от страната и днес ще остане горещо, с максимални температури до 33 - 34°, много ветровито, и с много висок и екстремален риск от пожари, при които трудни за овладяване. С очакваните валежи и захлаждане, утре опасността в по-голямата част от страната рязко намалява.

През нощта на много места в западната половина от страната ще продължи да вали, по-интензивно в централните райони на Дунавската равнина. В Източна България ще остане ветровито, с умерен северен вятър. Максималните температури утре ще бъдат между 26° и 31°, в София - около 25°. След временно спиране, в следобедните часове в Западна и Централна България отново ще има валежи, придружени от гръмотевици. Възможни са и градушки. По-значителни количества се очакват в западната част на Горнотракийската низина.

В източните райони и по Черноморието ще се задържи слънчево и по-малко ветровито, с умерен вятър, с посока вече от север-северозапад. Вълнението на морето също ще отслабне и ще бъда около 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 26 - 27°.

И в планините на много места има гръмотевични бури и валежи, главно в следобедните часове и по-интензивни в Рило-Родопската област. Ще духа умерен вятър с посока от запад-северозапад.

И в петък температурите ще останат в широки граници, от 24° в западните райони до 33° в източните, където ще се задържи слънчево. В останалата част от страната, главно в часовете около и след обяд, ще има валежи и гръмотевици. Остават условията и за градушки.

През почивните дни захлаждане се очаква и в Източна България, а валежи, временно интензивни, ще има на много места в цялата страна.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров: Гордея се с теб, Серина Уилямс
Григор Димитров: Гордея се с теб, Серина Уилямс
34 са действащите пожари в страната, ситуацията на повечето места е под контрол
34 са действащите пожари в страната, ситуацията на повечето места е под контрол