НОВИНИ

Валежи от дъжд и сняг в много райони и днес

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 12.01.2023
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Днес над по-голямата част от страната, с изключение на Югозападна България, ще преобладава облачно време. Ще има и валежи - в повечето райони от дъжд, в Предбалкана и планините - от сняг.

Минималните температури ще бъдат между 0 и 6 градуса, а максималните - между 2° и 9°.

През деня постепенно валежите ще отслабват, а до вечерта в повечето райони и ще спрат. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и в повечето райони ще отслабне.

По Черноморието ще преобладава облачно време. Преди обяд все още на места ще има слаби валежи от дъжд. Ще духа умерен и временно силен североизточен вятър, който през деня ще се ориентира от север-северозапад. Максимални температури: 9 - 10°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала.

В планините ще преобладава облачно време. Преди обяд все още на места с валежи от сняг. Ще духа умерен вятър от север-североизток, който през деня по високите части ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 1°, на 2000 метра - около минус 3°.

През следващите два дни ще има значителна облачност. В петък ще е почти без валежи, а в събота от запад на изток на отделни места ще превали слаб дъжд, в планините - слаб сняг.

Вятърът ще е слаб от запад, в събота до умерен от северозапад. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 3°, а максималните - между 5 и 10 градуса.

В неделя и понеделник облачността ще е разкъсана, а преди обяд на места в низините и котловините ще е мъгливо. От юг-югозапад ще се пренася по-топъл въздух и дневните температури ще се повишат.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бургас и Шумен от днес са в грипна епидемия
Бургас и Шумен от днес са в грипна епидемия
Дузпи пратиха Реал Мадрид на финала за Суперкупата на Испания
Дузпи пратиха Реал Мадрид на финала за Суперкупата на Испания