НОВИНИ

Валежите продължават и в неделя

Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
13:15, 22.04.2023
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

По-хладно ще бъде днес, спрямо вчера, с максимални температури между 13 и 18 градуса, в София около 14°, малко по-ниски по Черноморието. На фона на слънчевото утро през втората половина на деня ще бъде по-често облачно с валежи от дъжд и гръмотевици, на повече места и по-интензивни в Централна България. Ще духа слаб североизточен вятър.

Валежи ще има и през нощта, главно в Южна България. Ще бъде почти тихо, с минимални температури утре между 3 и 8 градуса, в София около 3°. Сутринта ще бъде слънчево.

След обяд отново ще има валежи, по-интензивни и значителни по количество вече главно в планинските райони на Западна и Централна България, където ще има и гръмотевични бури. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 16 и 21 градуса, в София около 17°.

Значителна ще бъде облачността и в планините. В масивите от Западна и Централна България ще вали дъжд, на височина над 1800 метра сняг.

На места валежите ще са интензивни и значителни по количество, придружени от гръмотевици. В ниските части на планините вятърът ще е слаб от югоизток, а във високите умерен от северозапад.

В по-голямата част от Европа, включително и на Балканите, ще бъде облачно и с валежи от дъжд. Значителни количества се очакват във Франция, в Алпите и на Скандинавския полуостров. Във Финландия и северните райони на Европейска Русия ще вали сняг.

У нас временно затопляне и температури над 20° ни очакват в понеделник. През следващите дни отново ще захладнее. На много места ще има валежи. Особено във вторник и сряда, когато ще са и по-интензивни и с повишена вероятност за локални значителни количества. Ще има и гръмотевични бури.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стилияна Николова и Ева Брезалиева оглавиха класирането на Световната купа в Баку
Стилияна Николова и Ева Брезалиева оглавиха класирането на Световната купа в Баку
Отбелязваме 147 години от Априлското въстание
Отбелязваме 147 години от Априлското въстание