НОВИНИ

Ваня Григорова: Може би идва краят на 34-годишното управление на десните

bnt avatar logo
от БНТ
09:32, 23.09.2023
9065
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Десните, които управляват столицата през последните 34 години, трябва да знаят, че и на това ще дойде краят и защо не сега. Това заяви в предаването "Денят започва с Георги Любенов" Ваня Григорова - кандидат за кмет на София от БСП.

"След два дни стават 91 години, откакто София е спечелена от Работническата партия. Тя взима мнозинство в Общинския съвет и тогава съветниците избират кмета. Междувременно обаче се взимат крути мерки за това кметът да не бъде ляв и голяма част от вече избраните общински съветници са обвинени в противодържавна дейност и те не стават общински съветници", каза Ваня Григорова.

Тя заяви, че с този исторически паралел иска да покаже, че не се припознава толкова като млада социалистка, а по-скоро като представител на социалните каузи, на работническото движение и работническите интереси.

"Работническата партия е лявата партия тогава. Правим паралел с историята, защото е добре да я познаваме и да черпим поуките от нея".

Ваня Григорова е на мнение, че нерешаването на проблема с недостига на места в детските градини в София е с ясна цел - децата да се пренасочват към частни детски градини.

"Фактът, че вече 18 години Столичната община не може или не иска да компенсира недостига на места в детските градини сочи за това, че вероятно това е изгодно и се прави целенасочено, за да се насочват децата към частни детски градини."

"Необратима за съжаление през следващите 8 години е концесията на "Софийска вода". В София водата идва гравитачно и тук тя трябва да бъде много евтина, а това не е така."

"Когато моите опоненти няма какво да предложат за бъдещето, нормално е да се зарият в миналото и да водят война с паметници, улици и исторически дати", каза още Ваня Григорова.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече от "Денят започва с Георги Любенов"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Волейболистите на Хебър надиграха Берое 2016 във втория си двубой от турнира за Купа „Стара Загора“
Волейболистите на Хебър надиграха Берое 2016 във втория си двубой от турнира за Купа „Стара Загора“
Женският ни национален отбор по волейбол отстъпи на Аржентина с 2:3 в олимпийската квалификация
Женският ни национален отбор по волейбол отстъпи на Аржентина с 2:3 в олимпийската квалификация