НОВИНИ

Ще получи ли Киев ракети с далечен обсег?

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
08:08, 23.09.2023
Чете се за: 01:52 мин.
По света
Слушай новината

Вашингтон ще предостави на Киев ракети с далечен обсег, твърдят американски медии, които цитират правителствен източник.

Твърденията са, че Украйна ще получи "малко количество" ракети от вида "Атакамс", чийто обсег е 300 км, което ще позволи на страната да атакува обекти от тила на Русия. Боеприпасите се очаква да пристигнат в Украйна в близките седмици.

Украинският президент Володимир Зеленски пристигна в Канада

Със среща с бизнес лидери и украинската диаспора в Канада приключва посещението на Володимир Зеленски в страната. Той помоли бизнеса да инвестира в Украйна и да помогне за следвоенното й възстановяване. По-рано, пред канадския парламент, Зеленски заяви, че победата във войната ще бъде за Украйна. А канадският премиер Джъстин Трюдо обяви дългогодишен план за подпомагане на Киев.

"Поемаме дългосрочен ангажимент, който ще осигурява на Украйна предвидима и стабилна помощ. Той ще включва 650 милиона долара за три години за 50 бронирани машини, включително и за медицинска евакуация, произведени в Лондон, Онтарио", каза Джъстин Трюдо, министър-председател на Канада.

"Украйна и Канада са еднакви - заставаме и се борим за живота. Украйна, а не геноцидът ще победи във войната. Хората ще победят, не Кремъл. Свободата ще победи. Справедливостта ще победи", заяви Володимир Зеленски, президент на Украйна.

Вижте повече във видеото

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Щутгарт победи Дармщад и поведе в Бундеслигата
Щутгарт победи Дармщад и поведе в Бундеслигата
Трудният терен е забавил издирването на разбилия се вчера хеликоптер край с. Лещен
Трудният терен е забавил издирването на разбилия се вчера хеликоптер край с. Лещен