НОВИНИ

Слънчево и горещо в първия ден от есента

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
07:30, 23.09.2023
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Днес в 9.50 ч. е есенното равноденствие и започва астрономическата есен. Ще бъде слънчево, след обяд в равнините горещо. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър с южна компонента. Минималните температури ще бъдат между 15 и 20 градуса. Дневните температури още ще се повишат и максималните ще бъдат между 32 и 37 градуса, по-ниски ще останат по морския бряг, в София около 33°.

Слънчево и горещо време в следващите дни с температури над 35°

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 25 - 27°. Температурата на морската вода е 23 - 25°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 27°, на 2000 метра около 20°.

В неделя над източната половина от страната ще се задържи слънчево и горещо с температури на места до 33 - 35°. В Западна България на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици, а температурите ще се понижат с 4 - 5 градуса. През първата половина от новата седмица ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни над южната половина от страната, но почти без валежи.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пловдивчани се оплакват от гонки с шумни мотоциклети
Пловдивчани се оплакват от гонки с шумни мотоциклети
Душан Керкез: Футболистите играят под напрежение
Душан Керкез: Футболистите играят под напрежение