НОВИНИ

Варна прехвърли акциите си от Пловдивския панаир към "Пълдин туринвест" на Георги Гергов

bnt avatar logo
от БНТ
14:16, 10.12.2021
Чете се за: 01:37 мин.
У нас

Прехвърлиха акциите на Пловдивския панаир, които Община Варна притежаваше, към дружеството „Пълдин туринвест” на бизнесмена Георги Гергов.

Варненската община е собственик на малко повече от 16 милиона акции с номинал от 1 лев, които представляват 29% от капитала на Панаира в Пловдив.

Така след днешното решение Гергов ще притежава над 79 на сто от Панаира. Община Варна получи акциите, след като пловдивският бизнесмен купи дружеството “Търговски дом” във Варна, известно още като “Дупката”. През 2017-та година правителството реши тези акции да бъдат върнати на държавата, но това така и не се случи.

Ясен Михайлов - представител на Община Пловдив в “Пълдин тур инвест” коментира, че решението във Варна е взето, въпреки че пловдивските съветници са се обявили против него. Той изрази притесненията си, че станалото не е добро за Панаира, но се надява, че мажоритарните собственици ще го оставят във вида, в който е.

Дали областният управител на Варна - Марио Смърков ще върне обратно решението на местния Общински съвет, каквито правомощия има? За БНТ той заяви, че ще изпълни всичко, предписано по закон, но ще коментира след като получи официално документите от днешното заседание.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Община Разград отличи Лудогорец и Кирил Десподов
Община Разград отличи Лудогорец и Кирил Десподов
ЕС: Ограниченията заради COVID-19 трябва да бъдат временни и недискриминационни
ЕС: Ограниченията заради COVID-19 трябва да бъдат временни и недискриминационни