НОВИНИ

Американски актьор инсценирал нападение срещу себе си, за да предизвика състрадание

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
12:02, 10.12.2021
Чете се за: 02:00 мин.
По света
Слушай новината

Докъде може да се стигне в името на кариерата - процес в Съединените щати привлече вниманието, не само защото главната роля в него е за актьор от популярен сериал. Джуси Смолет от "Империя" заяви, че е станал жертва на нападение преди три години, но съдът смята, че той лъже.

Актьорът Джуси Смолет беше признат за виновен по пет от шестте обвинения срещу него. В съд в Чикаго съдебните заседатели определиха, че той е излъгал за нападение срещу него с цел да предизвика състрадание и да тласне кариерата си напред.

Според прокуратурата Смолет, който е чернокож и се обявява за гей, е излъгал, че е станал жертва на расово и хомофобско нападение на улица в Чикаго през януари 2019 г. В хода на разследването става ясно, че актьорът е платил по 3500 долара на двама братя, за да инсценират атаката.

"Съдебните заседатели работиха толкова усилено, а накрая г-н Смолет се изправи пред тях и лъга в продължение на часове", каза прокурорът Дан Уеб.

"100 процента сме сигурни, че ще спечелим при обжалването. За съжаление, не очаквахме подобно развитие. От самото начало случаят е обект на предразсъдъци", коментира Ненйе Уче, защитник на обвиняемия.

При произнасянето на окончателната присъда Смолет може да получи максималното наказание от три години затвор по всяко от обвиненията, но е възможно да се размине и с пробация. След случая актьорът загуби ролята си в последния сезон на сериала. По време на петия сезон актьорът е получавал по 100 000 долара на епизод.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България ще е домакин на Европейското за 20-годишни баскетболисти
България ще е домакин на Европейското за 20-годишни баскетболисти
Динко Динев е на четвъртфинал на "Ориндж Боул", Джордж Лазаров отпадна
Динко Динев е на четвъртфинал на "Ориндж Боул", Джордж Лазаров отпадна