НОВИНИ

Варненка с положителен тест за наркотици след прием на лекарства за мигрена

bnt avatar logo
от БНТ
08:27, 14.12.2023
Чете се за: 03:05 мин.
У нас
Слушай новината

След полеви тест за наркотици варненката Александрина Августинова беше заплашена да остане без книжка за една година и да загуби работата си.

През лятото, докато паркира пред дома си, тя влиза в спор със служител от затвора и заради поведението му вика полиция. Служителят на затвора настоява да направят проби за алкохоли наркотици на Августинова, тя се съгласява и за нейна изненада полевият тест излиза положителен за амфетамини.

Кръвната ѝ проба е отрицателна, а според лекаря първият резултат вероятно се дължи на лекарствата, която тя пие заради мигрената си. Затова Александрина Августинова търси защита на правата и доброто си име чрез съда.

"При паркиране се спречках с един господин, който твърдеше, че е сержант. В един момент ми налетя на бой и се обадих на 112. Когато полицията дойде, мъжът реши, че съм в неадекватно състояние и извикахме КАТ. Аз нямах никакви притеснения, защото не бях пила алкохол", каза Александрина Августинова.

Тя обясни, че е попълнила декларация, с която дава съгласието си да бъде тествана за наличие на алкохол в кръвта.

"Тестът беше отрицателен, затова господинът реши, че съм употребила наркотици. Направиха ми тест и се учудих, че е положителен за амфетамин. Беше ми взето правото за свободно придвижване, бях задържана и по мое съгласие ми взеха кръвен тест, свалиха ми номера на колата и ми взеха книжката. Обжалвах в Административен съд Във Варна. На 12 септември беше делото за книжката и ми я върнаха", уточни Александрина Августинова

По думите й доказателства, за връщането на документите ѝ за управление на автомобил, са били кръвните тестове.

"3 месеца и половина бях без книжка, 4 месеца и половина без клас. Кръвният тест ми беше взет тук и изпратен в Германия за изследване. След 10 работни дни излязоха отрицателните резултати", коментира Августинова.

"Лекарката във ВМА се усмихна и каза, че по принцип наркоманите не идват да дават кръвен тест. Тя потвърди, че от лекарства за мигрена, за сърце, бъбреци, за грип могат да дадат отражение на полевия тест", разказа тя.

Александрина е решена да заведе иск срещу държавата.

Вижте прякото включване на Петко Петков

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гергана Пейчева пред БНТ: Нашето поколение момичета в шахмата е много силно
Гергана Пейчева пред БНТ: Нашето поколение момичета в шахмата е много силно
УЕФА глоби Лацио с близо 60 хиляди евро заради поведението на феновете на тима
УЕФА глоби Лацио с близо 60 хиляди евро заради поведението на феновете на тима