НОВИНИ

Варненската апелативна прокуратура ще протестира присъдата за катастрофата със загинала жена в Шумен

присъда  катастрофа загинала жена шумен
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
14:08, 08.12.2023
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Апелативната прокуратура във Варна подготвя протест до Върховния касационен съд с искане за по-тежко наказание за 19-годишния Жечко Кюркчиев от Шумен, който причини тежко пътнотранспортно произшествие на 28 септември 2022 г. на кръгово кръстовище в града. При произшествието загина 22-годишната Светомира Станчева, а друга жена бе със средна телесна повреда след катастрофата. Това съобщиха от пресцентъра на съдебната институция.

Прокурорът по делото от Апелативната прокуратура във Варна е категоричен, че именно заради високата скорост, с която е предизвикано пътното произшествие, наказанието на виновния трябва да бъде ефективно, като протестът ще бъде внесен във ВКС в законоустановения срок от 15 дни.

След обжалване на решението на първоинстанционния Шуменски окръжен съд, Апелативният съд във Варна намали присъдата на Кюркчиев от 3,4 години „лишаване от свобода“, като постанови 19-годишният мъж да търпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от три години, като отложи изтърпяването му с пет години изпитателен срок, припомнят и от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

Десетки шуменци протестираха вчера срещу постановената от Варненския апелативен съд условна присъда за Жечко Кюркчиев. Адвокат Борислав Борисов, представляващ конституираните като частни обвинители роднини на Светомира Станчева и бащата на загиналото момиче Анатоли Накев казаха, че също ще обжалват решението.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тарей Бьо спечели спринта от Световната купа по биатлон в Хохфилцен, Антон Синапов завърши на 54-о място
Тарей Бьо спечели спринта от Световната купа по биатлон в Хохфилцен, Антон Синапов завърши на 54-о място
Служители на ГДБОП иззеха голямо количество цигари без бандерол (СНИМКИ)
Служители на ГДБОП иззеха голямо количество цигари без бандерол (СНИМКИ)