НОВИНИ

"Вашият глас": Пенсионерката Виржиния Пехова очаква от политиците отговорност към избирателите им

bnt avatar logo
от БНТ
20:47, 28.03.2023
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

През тези две години на избори и служебни правителства животът на пенсионерите е на ръба на оцеляването. Така смята пенсионираната учителка от Русе Виржиния Пехова и очаква от политиците единение и отговорност към избирателите им. И тази вечер в рубриката "Вашият глас" даваме думата - на вас зрителите.

Виржиния Пехова е била учител по български език и литература. Казва, че през последните две години държавата на практика не функционира, а икономическата криза и инфлацията са се отразили негативно върху живота на пенсионерите.

"Колкото пъти влезеш в магазина, толкова пъти цените са все по-високи и по-високи. За мен това е тотална спекула. Купувам само това, което в момента ми е нужно и което мога да си позволя", казва Виржиния Пехова.

Фактът, че за две години избираме за пети път парламент, Виржиния Пехова обяснява с нежеланието на политиците да разговарят на един и същ език.

"Това, което най-много нагнетява духа ми, е, че тези хора, които влизат в парламента, не могат да излязат от тесногръдието си и от теснопартийните си интереси", казва Пехова.

Освен на български език Виржиния Пехова е учила възпитаниците си и да бъдат отговорни. Но смята, че политиците ни не са научили този урок.

"За съжаление, колкото и да се стараем да ги научим на живот, когато влязат в политиката, в началото всички влизат с големите идеи, с голямото желание. Като че ли всичко това в мелницата се претопява и в един момент всички тези хора забравят за приказката за стълбата на Христо Смирненски", казва Пехова.

Виржиния Пехова таи макар и малка надежда, че народните избраници този път ще работят за държавата и за хората.

Репортер: Венета Николова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Айфеловата кула затвори заради масовите протести във Франция
Айфеловата кула затвори заради масовите протести във Франция
Берое с тежка загуба при визитата си на косовския Пея в Балканската лига по баскетбол
Берое с тежка загуба при визитата си на косовския Пея в Балканската лига по баскетбол