НОВИНИ

Васил Евтимов: Надявам се след един месец да станем шампиони

"Винаги съм искал да представям Черноморец на най-високото ниво, което е възможно. Мисля, че всяка година вървим напред и имаме сериозно израстване. Тази година спечелихме Купата на България, което наистина е голям успех", коментира още треньорът на БК Черноморец Бургас

васил евтимов надявам един месец станем шампиони
bnt avatar logo
от БНТ
13:54, 01.05.2024
Чете се за: 04:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Наставникът на баскетболния Черноморец Бургас Васил Евтимов беше определен за Треньор №1 за месец март, след като изведе своя тим до трофея в турнира за Купата на България.

"Акулите" триумфираха в състезанието в "Арена Бургас" след успех във финала срещу Спартак Плевен, което осигури на клуба първо отличие след пауза от близо половин век.

"Благодаря на всички журналисти, които са гласували за мен. Наистина съм много благодарен. Не очаквах това, защото моята треньорска кариера тепърва започна, но се радвам от нещата, които постигнахме тази година. Също искам да благодаря на Ивайло Славов и неговия син Марко Славов, които преди четири години ми дадоха тази възможност да съм начело на отбора на Черноморец без никакъв опит, тогава ми се довериха", заяви Евтимов по време на своето награждаване днес.

"Винаги съм искал да представям Черноморец на най-високото ниво, което е възможно. Мисля, че всяка година вървим напред и имаме сериозно израстване. Тази година спечелихме Купата на България, което наистина е голям успех. В момента вървим нагоре и съм благодарен и на моите играчи. Един треньор е нищо без играчите. Те ни правят нас треньорите. Пожелавам на моите играчи да продължава да работят. Надявам се след един месец да станем шампиони на България. Искам опита, който съм натрупал да го предам на българските играчи да станат по-добри баскетболисти", продължи родният специалист.

Бившият баскетболист, който по време на своята активна кариера игра за националните отбори на Франция и България отправи специални благодарности и към баща си - легендарният Илия Евтимов, който подкрепи лично състава на Черноморец по време на турнира за Купата.

"Искам да благодаря и на баща ми за това, че той присъства на турнира за Купата, защото не исках да го разочаровам. Неговото присъствие ме накара още повече да искам да спечелим Купата. Даже той си е резервирал билет да дойде да ме подкрепи, когато играем финал, но нека да стигнем до там", сподели старши треньорът на бургазлии.

Накрая Васил Евтимов коментира и предстоящия втори двубой между Черноморец и Левски от плейофите в Националната баскетболна лига (НБЛ), в който при успех "акулите" ще си осигурят място в полуфиналите на шампионата.

"Ние никога не подценяваме абсолютно никой. Преди два дни, когато играхме с Левски спечелихме двубоя с 14 точки, а 14 точки в баскетбола не са малко. Ние сме по-класният отбор. Все пак разполагаме с четирима чужденци и по-класни българи. Просто ние не изиграхме един от най-добрите си мачове. Бяхме с нисък процент при успеваемостта при стрелбата, това е една от причините да вкараме само 73 точки", призна наставникът на вицешампионите от предишния сезон.

"Надявам се днес повечето от стрелбите да ги вкараме, но разберете баскетболът е игра на серии. Не мога да обещая, че всеки път моят отбор ще вкарва 90 или 100 точки. Има го навсякъде. Лоши мачове всеки може да изиграе. Тази година не мисля, че сме изиграли много лоши мачове. Те са твърде малко и когато сме губили мачовете, винаги е било най-много с 8 точки. Не подценяваме никой. Днес ще бъде много труден мач, но сме дошли в София да си свършим работата, защото все пак имаме амбиции и цели да играем полуфинал. Единственото нещо, за което мисля в момента е мачът с Левски и целта да ги отстраним и да продължим напред", завърши Евтимов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Царят и слънцето. Пътешествие в историята на Древен Египет" с награда в Кан
"Царят и слънцето. Пътешествие в историята на Древен Египет" с награда в Кан
Километрични опашки в Кресненското дефиле (ВИДЕО)
Километрични опашки в Кресненското дефиле (ВИДЕО)