НОВИНИ

Васил Панайотов пред БНТ: Защо през тази година да не атакуваме топ 4

васил панайотов бнт година атакуваме топ
bnt avatar logo
от БНТ
13:05, 13.08.2023
Чете се за: 04:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Капитанът на Черно море Васил Панайотов даде интервю за предаването в "Арена спорт", в което не скри високите амбиции на тима през настоящия сезон в Първа лига.

Вчера вечерта "моряците" сразиха с 5:1 като гост Славия, което ги изведе на върха в подреждането, а Панайотов заяви, че при запазване на доброто темпо варненци могат дори да мечтаят за място в топ 4 в края на кампанията.

"Доволни сме от изразителната победа снощи. Ние обаче не се заблуждаваме, че сме направили нещо голямо. Това е просто един кръг, в който се подготвихме добре за мача със Славия. Мисля, че изпълнихме исканията на г-н Илиев и сме доволни, че отбелязахме пет гола, защото рядко ни се случва. С оглед на първите кръгове смятам, че дотук се справяме добре. Все още обаче е много рано в първенството и всички отбори търсят формата си. Ние ще се опитаме да запазим нашето темпо, а и да го подобрим. Надявам се да се борим с големите и защо не през тази година да атакуваме и топ 4, но затова трябва работа", започна капитанът на "зелено-белите"

"Нашият треньор винаги е имал големи амбиции и това ни го предава и на нас. За него на първо място отборът трябва да изглежда добре на терена и да се надиграваме с големите. Целта на Черно море винаги е била топ 6, но както вече казах, имаме и по-големи амбиции", продължи опитният полузащитник.

Бившият играч на Левски сподели и с какво Черно море отстъпва на водещите отбори у нас.

"С играта, която показваме дотук мисля, че сме близо до водещите отбори у нас, но всички знаем, че те разполагат с много футболисти, играли в силни първенства. Ние трябва да компенсираме това с много работа, характер и колектив. Надявам се да успеем да го покажем това през сезона", коментира Панайотов.

33-годишният халф сподели и очакванията си за предстоящите два трудни двубоя в Първа лига срещу шампиона Лудогорец у дома и след това гостуването на неговия подгласник ЦСКА

"Иска ми се да сме спокойни през тази седмица. Всички знаем, че срещу Лудогорец винаги е трудно. Миналата година играхме успешно с тях, въпреки че загубихме някои мачове. Очаквам феновете да ни подкрепят на стадиона, да направим добър мач и да се надиграваме с Лудогорец. За да вземем трите точки във Варна, трябва да играем като отбор и дано с помощта на публиката да отбележим един гол повече от Лудогорец", заяви капитанът на Черно море.

"На "Армията" срещу ЦСКА винаги се играе трудно. Те показват колебания, но смятам, че след треньорската смяна ще се подобряват с всяка една седмица. И там ни очаква доста тежък мач и се надявам да повторим представянето си на "Армията" от миналата година. Ако тези два мача завършат положително за нас, това ще ни вдъхне допълнително самочувствие и увереност, че можем да се справим с тези два отбра. Разбира се, моето желание да си тръгнем с пълен актив и от двете срещи", завърши Васил Панайотов.

Какво още сподели футболистът на "моряците", гледайте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Зелени библиотеки" в Борисовата градина
"Зелени библиотеки" в Борисовата градина
Благотворителна кауза: Фестивалът "Varna Rock Adventure" събира средства за онкоболни деца
Благотворителна кауза: Фестивалът "Varna Rock Adventure" събира средства за онкоболни деца