НОВИНИ

Васил Терзиев: Много от безобразията на изборите са в мой ущърб

Ще бъдат проведени разговори с всички, каза Терзиев

bnt avatar logo
от БНТ
09:50, 07.11.2023 (обновена)
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Васил Терзиев заяви, че не е притеснен от евентуална проверка на вота. Така той отговори задочно на вчерашното заявление от Ваня Григорова, че ще иска ново преброяване и дори ще атакува пред съда окончателните резултати.

"Никакво притеснение няма. Много от безобразията на изборите са в мой ущърб. Секции, където имам 120 гласа, пишат 0. Други където имам 84 пак 0. В някои секции обърнати резултати, където аз имам повече гласове от г-жа Григорова, те ги пишат наобратно. Машинациите са извън нашия отбор", заяви новоизбраният кмет на София Васил Терзиев след участието си в бизнес форума Digital Trends 2023.

По думите му ще бъдат проведени разговори с всички.

"Не сме решили какъв ще бъде форматът, но аз участвам, както и Борис Бонев. Целта е да видим къде са пресечните точки и по кои политики може да бъде постигнато съгласие", допълни Васил Терзиев.

Той поясни, че една от целите му като кмет на Столична община е да бъдат дигитализирани неща, които имат значение за бизнеса, като открои въвеждането на електронно разрешително за строеж.

"Да има по-голяма яснота докъде са стигнали по-големите проекти, да има по-добра връзка с гражданите, приложение, на което да бъдат всички услуги, които се използват при връзката с общината - паркиране, плащане на местни данъци и такси, подаване на сигнали, получаване на информация, планираме да има заместник-кмет по сигурността. Преценяваме, но не седи на дневен ред да запазят постовете си някои от досегашните заместник-кметове. В момента, в който влезем в управление, те автоматично биват освободени. Една от целите ни е да спрем да говорим за проблема с детските градини. Има много други проблеми - презастрояване, нов общ устройствен план, паркиране, трафикът в града", каза още Васил Терзиев.

Вижте още в прякото включване на Николай Минков.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски ще опита да продължи победната си серия в Първа лига при гостуването си на ЦСКА 1948
Левски ще опита да продължи победната си серия в Първа лига при гостуването си на ЦСКА 1948
Черно море посреща Арда с амбиции за връщане на лидерството в Първа лига
Черно море посреща Арда с амбиции за връщане на лидерството в Първа лига