НОВИНИ

Вътрешните министри на България и Турция обсъдиха мигрантския натиск

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
11:22, 26.04.2023
Чете се за: 01:52 мин.
По света
Снимка: БТА
Слушай новината

Мигрантският натиск и противодействието на тероризма обсъдиха на работна среща вътрешните министри на България и Турция Иван Демерджиев и Сюлейман Сойлу.

Двамата разговаряха късно снощи в Анкара след церемонията, на която турският президент Реджеп Ердоган награди международните екипи, помогнали след опустошителното земетресение в югоизточната част на страната.

Министър Сойлу благодари на българския си колега за помощта както с хора, така и с дарения, която България е предоставила. Двамата обсъдиха и облекчаването на тежкотоварния трафик между двете държави.

"Обсъдихме въпросите с охраната на границата, миграцията и борбата с тероризма. Обсъдихме и въпросите, които са свързани с работата на граничните пунктове между двете държави и преминаването между тях", посочи Сюлейман Сойлу, министър на вътрешните работи на Турция.

"Разговорите между мен и министър Сойлу са много лесни, много бързо се разбираме, защото през времето дотук ние решихме повечето проблеми, които стояха на дневен ред между двете държави. Благодарим на Турция за сериозната помощ, която ни оказва в борбата с мигрантския натиск. Ние на свой ред правим всичко възможно да подпомогнем преминаването на товарния трафик през нашите гранични пунктове", заяви Иван Демерджиев, служебен вицепремиер и министър на вътрешните работи.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тенисистът Димитър Кузманов беше отличен с наградата „Посланик на доброто 2022“
Тенисистът Димитър Кузманов беше отличен с наградата „Посланик на доброто 2022“
Карина Константинова и Кефлавик намалиха пасива си във финалната серия в Исландия
Карина Константинова и Кефлавик намалиха пасива си във финалната серия в Исландия