НОВИНИ

С над 170 км/ч е карал пияният шофьор, който пропадна в изкоп след гонка с полицията

bnt avatar logo
от БНТ
08:57, 26.04.2023
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Пияният шофьор, който беше задържан вчера след гонка с полицията в Пловдив, остава в ареста за 72 часа. Повдигнато му е обвинение за възпрепятстване на полицейските органи, за което се предвижда наказание от 500 до 3000 лева глоба и лишаване от свобода до 3 години.

Мъжът беше задържан миналата нощ след преследване с полицията, след като отказал да спре на стоппалка. Последвала гонка, при която мъжът пропадна с управлявания от него автомобил в изкоп на строеж.

По време на гонката е имало моменти, в които задържаният е шофирал с над 170 км/ч, каза началникът на "Пътна полиция" в Пловдив. Арестуваният има шофьорска книжка от 40 години като за целия си стаж като шофьор има наложени две глоби - за управление без колан и превишена скорост, които той е заплатил своевременно.

"Очакваме химическата експертиза на кръвта. Ако се потвърдят показанията на техническото средство, евентуално ще бъде повдигнато и второ обвинение за шофиране след употреба на алкохол над 1,2 промила. Случаят е много показателен за това как едно дръзко поведение, съчетано с незачитане на законите на страната, може да доведе до пътен инцидент. За щастие, този инцидент приключи с двама леко ранени и един задържан. Просто са имали късмет, защото с механизма на такова произшествие последиците можеха да бъдат и фатални", заяви Йордан Милушев, началник на "Пътна полиция" - Пловдив.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Виктория Томова срещу Ема Радукану в първия кръг на Мастърс турнира в Мадрид днес
Виктория Томова срещу Ема Радукану в първия кръг на Мастърс турнира в Мадрид днес
Димо Кръстев с гол за Фиорентина във финала за Купата на Италия до 19 г.
Димо Кръстев с гол за Фиорентина във финала за Купата на Италия до 19 г.