НОВИНИ

Вътрешният министър за случая "Семерджиев": Има 44 дисциплинарни производства

bnt avatar logo
от БНТ
15:13, 05.11.2022 (обновена)
Чете се за: 03:00 мин.
У нас
Слушай новината

Вътрешният министър Иван Демерджиев съобщи за 44 дисциплинарни производства срещу полицейски служители от столицата, прикривали Георги Семерджиев, който прегази две млади жени в столицата, а след това се укри. Добави още, че и по случая "Семерджиев" и по случая с трафика на мигранти в Бургас от преди два месеца, където загинаха двама български полицаи, вероятно са замесени хора от най-ниското до най-високото стъпало в структурите на вътрешното министерство.

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев отговори, че разследването върви към приключване и информация за други замесени полицаи засега няма.

"Дисциплинарните производства бяха образувани на три пъти, така че не очаквайте да излязат наведнъж по всичките 44, но най-скоро следващите дни и в рамките на една две седмици вярвам, че ще приключат всички производства. Но ние координираме този процес и няма да позволим да продължи дълго", каза Иван Демерджиев – министър на вътрешните работи.

Част от разследваните полицаи, срещу които се водят дисциплинарни производства, вече са отстранени от длъжност. Има и такива обаче, които продължават да са на работа.

16 полицаи са извършили нарушения във връзка с катастрофата с мигранти в Бургас

По случая със загиналите преди два месеца полицейски служители в Бургас разследването също е към своя край. И има данни за редица нарушения.

"Изключително тежки драстични нарушения. Уведомих семействата им, както бях обещал. Проведохме пълно разследване по този случай и установихме всички отговорни. Първото, което направих е да споделя тази информация със семействата на двамата загинали полицай. Резултатите са изключително неприятни, но ако има нещо позитивно в цялото това нещо, то е че коренна промяна по отношения на тактиката, по отношения на действията", обясни вътрешният министър.

Иван Демерджиев коментира и качеството на работа по настилката на автомагистрала "Тракия". Той заяви, че качеството на работа по аутобана е занижена, а количеството полагани материали е твърде малко и некачествено. Още данни по този случай ще бъдат изнесени през следващата седмица, добави още Демерджиев.

Репортер: Али Мисанков

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Невяна Владинова се срещна с фенове в Плевен
Невяна Владинова се срещна с фенове в Плевен
Първите "здравни таксита" започнаха работа в Атина
Първите "здравни таксита" започнаха работа в Атина