НОВИНИ

Ще вали ли в неделя?

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:30, 05.11.2022
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

По-често облачно и ветровито време ни очаква днес, но ще се задържи без валежи. Ще духа умерен, северно от планините временно силен и поривист южен вятър. Максималните температури ще бъдат между 19 и 24 градуса, в София около 20 градуса.

Значителна ще се задържи облачността и през следващото денонощие, но превалявания ще има само на отделни места в западните и планинските райони. Ще духа слаб, в Източна България умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще се понижат и ще бъдат от 15° до 20°, малко по-високи в североизточните части от страната.

Облачно ще бъде и по Черноморието, ще духа умерен югоизточен вятър. Максималните температури - около 17 - 18°, колкото е и температурата на морската вода, а вълнението на морето ще се усили до 3 - 4 бала.

И в планините облачността ще е значителна, на места в масивите от Западна България ще има слаби валежи от дъжд, а по-най-високите части на Рила и Пирин ще вали и сняг. Ще бъде ветровито с умерен и силен вятър от юг-югоизток. Максимални температури в курортите - от 6° до 15°.

Под влиянието на средиземноморски циклон на Балканския полуостров ще бъде облачно, на много места, главно в южната част с валежи, по-значителни в Гърция.

У нас в началото на новата седмица повече слънце ще има в планините. Температурите ще са близки до обичайните за първата половина на ноември, минималните между 5° и 10°, а максималните между 13° и 18°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Търг на конфискувани луксозни стоки във Франция
Търг на конфискувани луксозни стоки във Франция
Димитър Маринов - актьорът с холивудска слава и българско сърце
Димитър Маринов - актьорът с холивудска слава и българско сърце