НОВИНИ

Въвеждат воден режим в Ловеч и Тетевен

част радомир преминава строг воден режим
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
14:44, 23.10.2023
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

В Ловеч се въвежда нов режим на водата заради продължаващото засушаване и значително намалелия дебит на основния водоизточник, който захранва града - водоснабдителната група „Черни Осъм“. Водоподаването вече ще бъде прекъсвано – от 10:00 часа до 16:00 часа и от 23:00 часа до 6:00 часа, съобщиха от ВиК – Ловеч.

Това е четвъртата промяна на режима от 5 октомври насам. Времето без вода в денонощието се удължава с още два часа. В село Прелом водоснабдяването ще бъде осигурено от 8:00 часа до 19:00 часа през два дни, считано от 25 октомври.

Продължават ограниченията във водоползването за питейно-битови нужди, забранява се ползване на питейна вода за поливане на зелени площи, миене на балкони, улици и моторни превозни средства.

От водоснабдителното дружество информират още, че във връзка със силното намаляване на дебитите на водоизточниците, използвани за питейно-битовото водоснабдяване на Тетевен и с оглед осигуряването на достатъчни за питейно-битовите нужди на населението водни количества, от днес се въвежда режим на водата и в Тетевен, като подаването на вода за града ще бъде спирано всеки ден от 22:30 часа до 6:30 часа през нощта и от 12:00 часа до 16:00 часа през деня.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тежка катастрофа затвори Е-79 край Симитли (СНИМКИ)
Тежка катастрофа затвори Е-79 край Симитли (СНИМКИ)
СКП Берое ще отбележи 50-годишния си юбилей с плувен турнир
СКП Берое ще отбележи 50-годишния си юбилей с плувен турнир