НОВИНИ

Вая Драганова става част от националния ансамбъл (жени)

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
15:30, 14.12.2020
Чете се за: 00:36 мин.
Други спортове
вая драганова става част националния ансамбъл жени

Състезаталеката от националния отбор по художествена гимнастика - индивидуално (жени) Вая Драганова става част от националния ансамбъл. Промяната се налага заради несигурната ситуация около пандемията от Covid-19 и наложените мерки от Министерството на здравеопазването. Новината беше съобщена на официалната страница на БФХГ.

Целта е да се обезпечи подготовката на националният отбор за олимпийските игри в Токио догодина.

Решението за рокадата е съгласувано с ръководството на КХГ “Левски Триадица, родителите на Вая Драганова и личната треньорка на състезателката Марияна Памукова.

"Поради променливата ситуация с корона вируса и мерките, налагани от Министерството на здравеопазването се налагат някои промени, насочени към обезпечаване подготовката на националния отбор за Олимпийските игри Токио 2021 год.

В тази връзка главният мениджър на НО индивидуално жени - Бранимира Маркова и старши -треньорът на НО ансамбъл жени - Весела Димитрова на основание гл. Ж, т. 7 от „Регламент за селекция и определяне на НО индивидуално жени“ и гл. Ж , т. 4 от „Регламент за селекция и определяне на НО ансамбъл жени“, се споразумяха за преминаването на състезателката Вая Драганова от НО индивидуално в НО ансамбъл жени.


Промяната бе съгласувана с ръководството на КХГ “ЛС Триадица, родителите на Вая Драганова и личната и треньорка Марияна Памукова"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Микаела Шифрин с първа победа от януари
Микаела Шифрин с първа победа от януари
Манчестър Юнайтед и Арсенал с коварни съперници в 1/16-финалите на Лига Европа
Манчестър Юнайтед и Арсенал с коварни съперници в 1/16-финалите на Лига Европа