НОВИНИ

Възрастен мъж с коронавирус избяга от болницата в Бяла, шести ден не могат да го открият

bnt avatar logo
от БНТ
12:07, 08.02.2022
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Възрастен мъж с коронавирус избяга от болницата в град Бяла. Шести ден неговите близки не могат да го открият. 78-годишният Димитър Димитров от село Раданово е обявен за общодържавно издирване.

Възрастният мъж е в неизвестност от около 19.00 часа на 2 февруари, където в болницата в Бяла е видян за последно. В лечебното заведение постъпва вечерта на 31 януари, когато се почувствал зле. Оказва се, че е с положителен тест на COVID-19. Настанен е в ковид отделението.

"Той издебва момента, когато вечерта в 7.00 часа се сменят смените и сестрите трябва да си предадат болните и всичко. През вратата излиза, охраната го връща с думите, че няма право да излиза, но той преодолява охраната. Все пак не можем да упражняваме насилие. Хукнал е по уличката. Охраната ни уведоми своевременно. Веднага им казах да го търсят в района, но не успяхме да го видим. Дори с личния си автомобил слязох до парка, но не го видяхме никъде. Казах им веднага да отидат в полицията и да кажат как е облечен", обясни пред БНТ управителят на болница "„Юлия Вревска" Димитър Димитров.

Таня Тодорова, която е публикувала апел за помощ в социалните мрежи, разказа пред екипа ни, че на регистратурата в болницата са имали нейния телефон за връзка, но са я уведомили дни по-късно, след изчезването на Димитър.

"Ние научихме твърде късно. Което време се загуби, не знам дали той е жив или не, но надеждата умира последна. Те не ни потърсиха. Той пътуваше с линейката, когато аз се обадих на регистратурата в болницата да си оставя телефона", казва Таня Тодорова.

"Нямахме никакъв телефон за контакт. В медицинската документация нямаше нищо отразено, нямаше как да реагираме в този час на деня и затова потърсихме кмета на село Раданово на сутринта. Той уведомил и кварталния, проверили са, уведомили са някаква негова близка", сигурен е управителят на болницата.

Близките на Димитър продължават да го издирват. Разлепили са негова снимка на ключови места в града с надеждата някой да го е видял и да им се обади.

Репортер: Пламенка Тонева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КС: Министърът на правосъдието може да иска прекратяване на мандата на главния прокурор
КС: Министърът на правосъдието може да иска прекратяване на мандата на главния прокурор
Пеевски отговори на Кирил Петков: След 9 месеца проверки не установиха нищо срещу мен
Пеевски отговори на Кирил Петков: След 9 месеца проверки не установиха нищо срещу мен