НОВИНИ

"Възраждане" призова за правителство "всички срещу ГЕРБ и ДПС" с третия мандат

Милена Кирова
от Милена Кирова
13:23, 04.07.2024
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Костадин Костадинов
Снимка: Архив/БТА
Слушай новината

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов призова за коалиция тип "всички срещу ГЕРБ и ДПС" с третия мандат за съставяне на правителство.

"Независимо на кого бъде даден третия мандат, можем да кажем едно - единственото правителство, което може да бъде създадено в момента в парламента на някаква принципна основа, е правителство на базата на обединение срещу ГЕРБ и ДПС. Пет политически сили в Народното събрание обясняваха по време на кампанията как не трябва да се допуска ГЕРБ и ДПС обратно във властта. Това е достатъчно добра основа за сформиране на мнозинство, за коалиция е трудно да говорим, да не кажа немислимо, но достатъчно за мнозинство, дори и временно", посочи той.

Костадинов допусна, че "Възраждане" може да намери общ език дори с ПП-ДБ.

"Ключът е в ПП-ДБ. Ние нямаме проблем да преодолеем противоречията си с другите, включително и с ПП-ДБ. Ако ПП-ДБ преодолеят тези различия, които са принципни, ако ПП-ДБ надмогнат своето его и късогледство, е възможен такъв кабинет", каза председателят на "Възраждане".

Попитан как ще коментира определението на Бойко Борисов, че Костадинов е новият Пеевски, лидерът на "Възраждане" отговори:

Така ли ме е нарекъл? (Смее се) Това е животът - потвърждение на поговорката: "Крадецът вика вижте крадеца". Не ние щяхме да правим правителство с Пеевски вчера".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Андрей Кузманов: Винаги може повече
Андрей Кузманов: Винаги може повече
Все по-горещо време в следващите дни, повишава се и риска от пожари
Все по-горещо време в следващите дни, повишава се и риска от пожари