НОВИНИ

Възстановено е движението на Искърското дефиле

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
10:05, 03.02.2021 (обновена)
Чете се за: 01:52 мин.
Регионални
Слушай новината

От тази сутрин е възстановено движението през Искърското дефиле в района на село Елисейна. Огромната скална маса от над 4000 тона, която преди 6 дни се срути на пътя, вече е разчистена и автомобилите отново преминават през участъка Своге-Ребърково. Престои укрепване на скатовете по цялото дефиле.

Отвореният участък от пътя през Искърското дефиле с нищо не напомня днес за огромното количество срутила се скална маса, която миналата седмица образува над 6 метра висока и близо 60 метра дълга скална преграда. Проблемният участък беше изчистен още вчера и единствено алпинисти правиха последни огледи за опасни камъни. Днес по пътя почти нямаше движение, тъй като шофьорите все още не знаеха, че е отворен.

Но кметовете и местните хора си отдъхнаха.

"Доволен съм, даже много съм доволен. Беше голям проблем най-вече с превеждането на децата през жп линията за училище", каза кметът на Елисейна Валентин Илиев.

От Пътната агенция съобщиха, че до месец предстои трайно укрепване на най-големия скален къс на срутището при Елисейна, а след това поетапно ще се укрепват скатовете по цялото Искърско дефиле. За това има проекти в Софийска и Врачанска област. От агенцията призовават шофьорите да карат особено внимателно в дефилетата и планинските участъци.

Снимки: Тодор Илиев

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВК Марица допусна четвърта загуба в Шампионската Лига
ВК Марица допусна четвърта загуба в Шампионската Лига
Мануела Малеева: Надявам се Цвети и Григор да се представят добре на Australian Open
Мануела Малеева: Надявам се Цвети и Григор да се представят добре на Australian Open