НОВИНИ

ГЕРБ: Президентът Радев да оттегли заявката си за втори мандат

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
09:39, 03.02.2021 (обновена)
Чете се за: 02:25 мин.
Политика
Слушай новината

В декларация от парламентарната трибуна ГЕРБ призова президента Румен Радев да се смири, да признае провалите си и да оттегли заявката си за втори мандат като държавен глава.

От ГЕРБ са провокирани от реакцията на "Дондуков" 2 по повод разследването на ОЛАФ за сделка за автомобили за МВР, обществената поръчка за които е изготвена по времето на Пламен Узунов като вътрешен министър, сега секретар на президента Радев.

Според парламентарната група коментарът на държавния глава е пълен с лъжи. ГЕРБ задават и въпроса докога президентът ще руши авторитета на държавата.

Разследването на ОЛАФ е за промяна в критериите за доставка на автомобили за МВР

От БСП призоваха председателя на парламента да не допуска подобни изказвания, които рушат авторитета на институциите. Припомниха, че скоро ще има избори и хората ще се произнесат дали искат политици като Румен Радев.

"И сега ли, господин президент, просто така наредихте? Ние отдавна знаем, че конституционно-отредените ви правомощия ви стягат, но нека не забравяме, че в правовата държава има норми на политическо благоприличие, които родните държавници следва да спазват. Господин президент, не станаха ли твърде много провалите на вашия екип? Както се казва - какъвто чорбаджията, такива и ратаите му. Господин Радев, вие сте срам и позор за страната ни, а сте зинал за власт", каза депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски.

"България е осъждана неведнъж заради това, че депутати от ГЕРБ си позволяват тук да изопачават фактите и да произнасят присъди. България е осъждана неведнъж за хора, които тук четяха СРС-та или подобни на тази декларация. Моля също да пазите авторитета на институциите. Скоро има избори и тогава хората ще се произнесат дали искат политици като Румен Радев или политици като Спас Гърневски", заяви депутатът от БСП Крум Зарков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мануела Малеева: Надявам се Цвети и Григор да се представят добре на Australian Open
Мануела Малеева: Надявам се Цвети и Григор да се представят добре на Australian Open
Психолози: Най-тежко преживяват изолацията хората на възраст 18-25 години
Психолози: Най-тежко преживяват изолацията хората на възраст 18-25 години