НОВИНИ

Възстановиха графита на Маркъс Рашфорд в Манчестър

рашфорд разочаровах всички мога спра мисля дузпата
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
22:46, 13.07.2021
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Един от графитите с лика на Маркъс Рашфорд в Манчестър беше възстановен, след като стана обект на вандализъм в неделя след финала на Евро 2020.

Играчът беше един от тримата футболисти на Англия, които не успяха да реализират от дузпа, останалите двама бяха Джейдън Санчо и Букайо Сака. Англия загуби финала на „Уембли“ след изпълнения на наказателни удари срещу Италия. Редовното време и продълженията приключиха при 1:1.

Стенописът, символ за улично изкуство и рисуван от уличния художник Аксе, е направен в чест на Маркъс Рашфорд в Уингтън, Манчестър. Текстът към него гласи: „Гордейте се, знаейки, че вашата борба ще изиграе най-голяма роля за вашата цел."

След като беше изрисуван от вандали, фенове решиха да покрият обидните графити с послания за подкрепа и възхищение към футболиста.

Графити-майсторът Аксе се върна при стенописа във вторник, за да скрие обидните думи.

След пропусната дузпа играчът на Манчестър Юнайтед стана обект на расистки нападки от разочаровани привърженици. Освен изрисувания графит, много нападки имаше и в социалните мрежи.

Около 700 души се събраха в пространството пред стената в подкрепа на Рашфорд и с плакати, гласящи, че цветът на кожата не бива да разделя хората.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Расте броят на зарaзените с COVID-19 в Испания
Расте броят на зарaзените с COVID-19 в Испания
Тежка катастрофа на АМ "Тракия": Един е загинал, трима са ранени
Тежка катастрофа на АМ "Тракия": Един е загинал, трима са ранени