НОВИНИ

Вдъхновеният Лудогорец вкара пет гола на клетия новак Етър в Разград

лудогорец етър
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
23:32, 22.07.2023
Чете се за: 05:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Лудогорец реагира по най-добрия начин на поражението с 1:3 от Крумовград в 1-ия кръг на новия сезон и смаза Етър Велико Търново. За крайното 5:0 два гола вкара Бърнард Текпетей, по едно попадение прибавиха Аслак фон Витри, Доминик Янков и Франко Русо.

Предвид предстоящите мачове в Шампионската лига с Олимпия (Любляна), старши треньорът Ивайло Петев направи отново доста промени в стартовите 11. Капитанът Кирил Десподов, Игор Пластун и Матиас Тисера бяха сред хората, които не започнаха срещата.

Точно преди първия съдийски сигнал 12-кратните шампиони представиха последното си ново попълнение, бразилският нападател Руан Секо. А като титуляр започна друг нов нападател – пристигналият с рекорден трансфер от 3 милиона евро от германския Нюрнберг Квадво Дуа. Той обаче пропусна дузпа. В игра за 30 минути се появи Рик Джонатан, който се върна на терена след близо 6 месеца отсъствие.

Лудогорец логично започна с много настроение да атакува, а в 18-ата минута десният защитник Аслак фон Витри откри резултата. Той влезе навътре към центъра, стигна малко преди дъгата и оттам с мощен удар прати топката под гредата, без да остави шанс на вратаря Величков да спаси. В 24-ата минута Фон Витри създаде нова възможност за гол, след като проби от дясно и центрира към новото попълнение Дуа, чийто триков удар не намери мрежата.

8 минути преди края на първата част домакините получиха и числено превъзходство. Един от централните им защитници Георги Ангелов беше отстранен с директен червен картон, след като остави Бърнард Текпетей да получи топката, да го изпревари и пред опасността да стане 2:0, Ангелов го събори пред наказателното поле.

18 секунди след началото на второто полувреме Доминик Янков удвои преднината на разградчани. Етър загуби топката в центъра на терена, Янков внимаваше и тръгна на скорост, подмина Георги Александров, изтегли се на дясно и в своя мач номер 100 в Първа лига се разписа по диагонала.

Третото попадение във вратата на Величков не се бави много и след още две минути негов автор стана Бърнард Текпетей, който се оказа най-съобразителен в наказателното поле при центриране Франсиско Идалго-Сон. Само след още три минути Лудогорец пропусна да увеличи аванса си на четири гола, тъй като новото попълнение Квадво Дуа пропусна дузпа. Тя беше отсъдена след като Сон стреля от малък ъгъл, а капитанът на етърци Крум Стоянов в опита си да си предпази лицето отби топката с ръце. Новият нападател Дуа стреля много мощно, но прати топката в горната греда.

Текпетей вкара своя втори гол и четвърти за шампионите в 57-ата минута. Той вкара с глава след центриране на Делев, след което беше заменен от Рик Джонатан..

Централният защитник Франко Русо вкара второто си шампионатно попадение за Лудогорец в 72-ата минута и покачи на 5:0. Той получи топката на около 25 метра от вратата, след като Кольо Станев от Етър я изчисти неправилно. Аржентинецът с италиански паспорт посрещна топката от воле и я прати без шанс за вратаря в мрежата.

Спас Делев също можеше да вкара в следващите минути, но пасът на Иван Йорданов дойде прекалено къс и нападателят не успя да натисне топката с глава. Резервата Нонато също можеше да вкара шести гол в мача, влязъл от дясно в наказателното поле в 84-ата минута. Вратарят на болярите обаче спаси изстрела му.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опасно горещо до четвъртък
Опасно горещо до четвъртък
Хиляди са евакуирани от гръцкия остров Родос заради горските пожари
Хиляди са евакуирани от гръцкия остров Родос заради горските пожари