НОВИНИ

Вдигат заплатите на всички работещи в системата на здравеопазването

bnt avatar logo
от БНТ
21:16, 03.11.2020
Чете се за: 00:33 мин.
Още

Вдигат заплатите на всички работещи в системата на българското здравеопазване. Това решение е взето на днешното заседание на Министерски съвет, а новината обяви здравният министър при посещението си в Бургас.

Проф. Костадин Ангелов направи проверка на болничните заведения в морския град, които обслужват COVID пациенти. Недостиг на легла няма в областта, категоричен е министърът, но обясни, че остава проблемът с липсата на медицински персонал.

Именно с увеличението на заплатите им те ще бъдат стимулирани да продължат работа в тежката COVID обстановка. За допълнителни възнаграждения ще се отделят от бюджета 237 млн. лв. за цялата година.

"От 2021 г. ще добавим тези пари като постоянно възнаграждение за българските лекари, сестри и санитари към заплатите им до края на 2021 г. Всички лекари, сестри и санитари в болничната медицинска помощ във всички лечебни заведения в страната, независимо от тяхната собственост ще получат съответно: лекарите – 600 лв., сестрите – 360 лв., санитарите – 120 лв. Това са 18 хил. лекари, 20 хил. сестри, 12 хил. санитари", заяви здравният министър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гърция затваря ГКПП "Промахон" за влизане на чужденци през нощта
Гърция затваря ГКПП "Промахон" за влизане на чужденци през нощта
Максимални температури между 12° и 17°
Максимални температури между 12° и 17°